Dernek Haberleri

9:09 AM :: 1663 Views ::

HvKK Cazın Kartalları Orkestrası
Solist : Neşet Ruacan

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Cazın Kartalları Orkestrası bu sene çok özel bir konuk sanatçının da katılımıyla festivalin Açılış Konseri’ni gerçekleştiriyor. Hem Orkestra’yı, hem de gitar temalı festivalin en önemli ismi Neşet Ruacan’ı festivalde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz.

Orkestra, 1961 yılında dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İrfan TANSEL’in direktifi ile kurulmuştur. Hava Kuvvetleri Dans ve Caz Orkestrası tarihi boyunca Avrupa ülkelerinde ve ülkemizde katıldığı festival, konser ve Radyo-televizyon programları ile ilgili çevrelerin takdirlerini kazanmıştır. Glenn Miller Orkestrasının solo trompetçisi Yarbay Stanley, 1962 yılında Ankara’da görevli olarak bulunduğu sırada Amerikan Büyükelçiliği'nde dinlediği Hava Kuvvetleri Dans ve Caz Orkestrasını çok beğenmiş ve orkestraya ölümsüz eserlerden oluşan bir caz repertuvarı kazandırmıştır. Hava Kuvvetleri Dans ve Caz Orkestrası 1969, 1970 ve 1974 yıllarında Türkiye’de yılın sanatçısı seçilmiştir. Orkestranın ismi, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert’in direktifleriyle Cazın Kartalları Orkestrası olarak değiştirilmiştir. Orkestra 2005 yılından bu yana Ankara Caz Festivali Açılış Konserinde başarıyla çalmaktadır. Dernek her yıl festival temasına uygun bir caz duayenini solist olarak orkestra ile biraraya getirip repertuar katkısı sağlamaya çalışmaktadır.

Rating