Dernek Haberleri

Konuk Sanatçı;
Vokal: Sinem İslamoğlu
Saxofon: Volkan İldinç

Geniş ve özgür müzikal etkileşimleriyle Şinasi Celayiroğlu Dörtlüsü, Festival’de tamamı Şinasi Celayiroğlu’nun kendi kompozisyon ve düzenlemelerinden oluşan ve 2013 yılında yayınlanacak ilk solo albüm projesinden parçaları seslendirecek.

Bilal Karaman "Patika"

Gitar: Bilal Karaman
Perküsyon: Yinon Muallem
Bas Gitar: Abdullah Çakar
Gitar: Yurdal Çağlar

Türk müziklerine çağdaş yaklaşımlarda bulunarak kendine has bir müzik üslubu yaratan Bilal Karaman Patika albümü ile festivalde. Türk müziğine çağdaş bir bakış açısı getiren sanatçı, kendi bestelerinde de doğaçlamaları ve modern armonileri sıkça kullanıyor.
Gitarist Bilal Karaman’ın gitarla ilk tanışması 11 yaşında oldu ve çalmayı kendi kendine öğrendi. Doğan Canku’yla Flamenko teknikleri çalıştı, Önder Focan’ın Caz Grup atölyelerine katıldı. Donovan Mixon ve Wolfgang Muthspiel ile caz gitar, Erkan Oğur ile Türk müziği ve perdesiz gitar, Aydın Esen ile yüksek armoni ve doğaçlama çalıştı. İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik bölümünde tam burslu okuyarak bir çok yerli ve yabancı müzisyenle çalışma olanağı kazandı, 2004 yılında başarıyla mezun oldu. İleri seviyedeki müzikal bilgisi ve tekniğinin yanısıra kendine has bir tarzı olan gitarist, geleneksel Türk müziklerine çağdaş yaklaşımlarda bulunarak Türk müziklerini daha ileriye taşımayı hedefliyor, kendi bestelerinde de modal ve melodik motifler, modern armoniler ve doğaçlamaları sıkça kullanıyor.

Akın Eldes Trio

Akın Eldes           gitar/guitar
Çağlayan Yıldız   bas gitar/bass guitar
Cem Aksel           davul/drums

Akın Eldes, kendi müzikal bakışını anlattığı üçüncü albümüyle 16. Uluslararası Ankara Caz Festival’nde ilk kez yer alacak. E-5, Painted Bird, Asım Can Gündüz ve Çapkınlar gruplarından sonra Bulutsuzluk Özlemi ve Pinhani ile çalışmış olan Eldes, caza getirdiği farklı tarz ile Ankara seyircisinin karşısında olacak.
Akın Eldes, Frankfurt (Almanya) da doğdu. Müziğe ilk adımlarını herkes gibi mandolin ve flüt ile attı. Lise yıllarında gitar çalmaya başladı. 1986 ile 2000 yılları arasında Bulutsuzluk Özlemi’nde yer aldı. 2000 yılından sonra çeşitli gruplarla sahneye çıktı ve albüm kayıtlarında bulundu. Tüm bu koşuşturmanın arasında boş durmayan Akın Eldes, kendi müzikal bakışını anlatan iki de albüm yayınladı ve bir üçüncüsü de sizlere ulaşmak için gün saymakta.

Rating