Hakkımızda

Caz Derneği, kâr amacı gütmeyen sivil toplum kuruluşu kimliği ile Türkiye’de Caz için çalışmalarını sürdüren çatı kuruluştur.

Özlem Oktar Varoğlu önderliğinde Sedat Ergin, Ece Temelkuran, Fatih Çekirge, Doğan Akın, Murat Artu, Yavuz Baydar gibi caz severlerin destekleri ile1995 yılında kurulmuştur.

Derneğin kuruluş amacı, Caz müziğini tanıtmak, sevdirmek, yaygınlaştırmak, yerli ve yabancı birçok caz sanatçısına sahne imkânı sunmak, yetişmekte olan genç müzisyenlere hem kendi etkinliklerinde hem de ulusal alanda destek sağlamaktır.

Caz Derneği’nin ODTÜ Caz Günleri ile başlayan serüveni 1995 yılından bu yana Ankara’da düzenlenen Uluslararası Ankara Caz Festivali’ne dönüşmüştür. Ankara Caz Festivalinin yanı sıra Jazz Mix Culture, Sokak Festivali, Müzede Caz, Bodrum Caz Festivali ve Dernek bünyesinde gerçekleştirilen atölye çalışmaları, caz tarihi eğitimleri, genel kültür sohbetleri gibi önemli kültürel etkinlikler ile Derneğin kuruluş amaçlarına uygun projeler gerçekleştirilmektedir.

Caz müziği alanında yüksek lisans ve üzeri programlarda eğitim gören öğrencilerin akademik kariyer planlarına destek sağlamak üzere Dernek bünyesinde bir Burs Fonu oluşturulmuştur. Festivallerden elde edilen bilet gelirleri Fon’a aktarılarak genç müzisyenlere eğitimleri süresince katkı sağlanmaktadır.

Dernek, sürekliliği korumayı hedefleyerek diğer sivil toplum örgütleri, resmi kurumlar, büyükelçilikler, yerel yönetimler, sanat kurumları, üniversiteler, sanatçılar, caz müziğine gönül veren dernek üyeleri ve tüm cazseverler ile işbirliği içinde, kuruluş amaçlarına uygun olarak sanatın önündeki engelleri aşmaya ve müziği ulaşılır kılmaya devam edecektir.