Söyleşi Söyleşi | Beran Paçacı ile Türkiye Caz Arşivi, Moderatör: Özlem Oktar Varoğlu

Pazartesi 20Kasım202320:30
Adres: https://www.youtube.com/c/CazDernegiJazzSocietyofTurkey

Türkiye Caz Arşivi’ni konu alan söyleşi, Yönetim Kurulu Başkanımız Özlem Oktar Varoğlu’nun moderatörlüğünde YouTube kanalımızda.

Üyemiz Beran Paçacı’nın Caz müziği tutkusu 1996'da Jazz Dergisi'ni okumaya başlayarak ve canlı caz konserlerine giderek başladı. Fırsat buldukça yurtdışı ziyaretlerinde caz festivallerine ve caz barlarına giderek dünyanın önemli caz müzisyenlerini dinleme fırsatı yakaladı. Farklı caz tarzlarını severek dinlemektedir ve başkalarına da dinleterek yeni caz severlerin doğmasına yol açmaktadır. Edindiği caz kültürünü, 2018 yılında Türkiye'de Caz müziği araştırması yapmaya başlayarak değerlendirmektedir. Caz konserleri, caz mekanları, caz müzisyenleri, caz albümleri, caz festivalleri, caz kitapları, caz etkinlikleri şeklinde uzayıp giden bir araştırma yelpazesi söz konusudur. Jazz Dergisi, Cazkolik, Caz Derneği ve Turquazz için haber, yazı ve istatistiki bilgi sağlamaktadır. Türkiye Caz Albümleri Arşivi'nin editörlüğünü de 2020 yılından beridir sürdürmektedir.

Bu proje, Kültür ve Turizm Bakanlığı katkıları ile hazırlanmıştır.